STILARTER

DIN DANSESKOLE I NORDSJÆLLAND

Se vores

STILARTER

Hip hop (new school)

Indenfor hip hop kulturen betyder Newschool nyt i forhold til gammel Oldschool. Newschool er en fri form for dans i konstant udvikling der benytter grundlæggende trin fra oprindelig oldschool og ældre hip hop stilarter kombineres med nye. Både takter, tone, lyrik og stemning i musikken udnyttes både når man freestyler og koreograferer. Denne spontane blanding af stilarter i Newschool består af popping, locking, breacking. stilen ses ofte i musikvideoer, som man typisk ser hos Usher, Missy Elliot, Justin Timberlake.

Breakdance

Breakdance er en del af Hip-Hop kulturen. Dansen udsprang som sin egen genre i 1970’erne i New Yourk i USA. Breakdanceren omtales ofte som B-boy, hvilket står for Break-boy. ‘Break’ henviser til pausen i musikken, hvor der kun er en instrumental rytme. Det er i denne pause, B-boys går på gulvet for at overgå hinanden med de vildeste mooves og tricks. Lær de seje breakdance-moves og få verden vendt på hovedet. Breakdance er sejt og kræver teknik, styrke og smidighed. Breakdance er den ultimativt sjove måde at blive stærk og smidig, samtidig med at du bliver en stjerne på dansegulvet og har det super fedt imens du træner.

Showdance

Selve begrebet showdance dækker over mange dansearter, men dog mest baseret på enten Jazz, ballet eller moderne dans. Andre danse discipliner kan også inkorporeres såsom, hip hop, eletric boogie, disco og latin. Showdance er baseret på et koncept af historie, tema, eller ide’. Musik, tekst og rytmer er inspirationskilden til at give dansen udtryk. Rytmerne i musikken er med til at give dansen liv og udstråling.

Contemporary dance

anvender forskellige danseteknikker som ballet, modern dance, og postmodern dance, såvel som bevægelsesmetoder og –filosofier, der ikke beskriver en specifik danseteknik. Hvor den klassiske ballet understreger teknikken i sig selv, ses denne i contemporary dance som et redskab for danseren. Contemporary dance er alsidig, næsten enhver type musik kan anvendes og det brede spekter af teknikker og metoder sikrer, at danseren favner bredt.

Moderne dans

Martha Graham betragtes som en førende pionerer i amerikansk moderne dans, for at udtrykke lidenskab, raseri og følelser. Hun udviklede sit helt eget sprog med bevægelighed og skabte en ny danseteknik svarende til klassisk ballet, men med flere variationer. Moderne dans opfordrer dansere til at bruge følelser og stemninger til at designe deres egne trin og rutiner, i stedet for at følge en struktureret teknik som i klassisk ballet. Mange teaterskoler bruger bla. moderne dans som grundtræning, for at skuespillerne kan få en indre forståelse af egen krop og udtrykke følelser igennem kropsproget.

Klassisk ballet

Mange små piger/drenge drømmer om at kunne danse denne smukke og yndefulde dans. Børn kan begynde på alle alderstrin, helt ned til 3-4 år. Ballet er en af de mest fysisk krævende af alle danse stilarter, men samtidige også en vindunderlig måde for børn at få styrke, forbedre fleksibilitet og holde sig i form. Det lære dem at stå korrekt og gå med ynde og værdighed – kvaliteter, og vil gavne dem i de kommende år, selvom de vælger at udforske andre stilarter/aktiviteter. Klassisk ballet er grundtræningen for de fleste dansestilarter, og bruges derfor af mange dansere til at placere balance og styrke kroppen.

Børnedans

Vi tager udgangspunkt i den gode musik fra Ramasjang og børnenes eget melodi grand prix og kendte pop-hits. vi underviser i sjove danse og spændende moves – udvikler børnenes motoriske evner – koordination og kropsbevidsthed i det hele taget. Vores børne-undervisere er engageret og dygtige dansere, der giver deres passion videre til børnene, som derved bliver motiveret. Trods undervisningens seriøsitet er der et stort frirum til at børnene kan udforske dansen.

Disco

Den discodans som danses i dag ligger langt fra 70′ernes Travolta-discodance. Disco dans er en meget gymnastisk danseform, hvor der indgår en stor grad af smidighed og springteknik. Dette gør at dansestilen er meget populær især hos de unge piger. For at kunne danse Disco kræver det teknik og høj kropskontrol. Derfor bruges en del af undervisningen på opvarmning og springteknik. Til træningen er det derfor vigtigt at eleverne har tøj på, som de kan bevæge sig frit i. De fleste danser på bare tær, da det giver en større frihed.

Jazz

Denne dansestil er utrolig populær især blandt piger/damer og har været det i mange år. Den har sit udspring fra den klassiske ballet og mange bevægelser og øvelser går også igen i den moderne Jazzballet. Det fantastiske ved denne dansestil er, at den er lige populær hos de mindste piger på 3-4 år og op til de voksne langt over 50. Musikken der danses til er moderne rytmer. For de mindste er det typisk fra MGP og populære børnemelodier, og for de større er det tidens hotte hits der bruges. Der danses både stille numre, og rytmer som ligger op ad Hip Hop og Disco.

Ragga/Dancehall

Dancehall er en caribisk musikkultur/stilart som opstod i de sene 70’ere som en af de mere kommercielle jamaicanske musikgenrer. Den har tydeligt rødder i afrikansk dansekultur og mange af bevægelserne er groundede og har udgangspunkt i hofter og talje. Ragga i dag indeholder, bl.a. teknikker fra mavedans, og blandes ofte med hip hop og funk trin. Udover Raggamusik, anvendes der i dag også andre musikgenre til stilen såsom Hip Hop, Soul og R & B. Stilen er ofte lidt fræk og er kendt for sine booty shakes. Ragga dans er ekstrem populær, og ses ofte i mange musikvideoer f.eks. Rianna, Beyonce’ og Snoop Dogg m.fl. En sjov og udfordrende klasse med masser af god musik.

Mavedans

Mavedansen kan spores flere 1000 år tilbage og er dybt rodfæstet i den arabiske kultur. Orientalsk mavedans er en smuk, feminin og sensuel dans, der øger kropskontrollen samt styrker holdning og balance. Dansen indeholder både bløde og mere markante elementer, og giver dig rig mulighed for egen fortolkning og følelser. De fleste bevægelser i mavedansen handler om isolationer af forskellige dele af kroppen, hofte, skulder, bryst, mave osv. Kendte sangere som bl.a. har anvendt mavedansen i deres musikvideoer er Shakira, i en moderne variation af mavedansen. Andre som også har udført mavedans omfatter: Britney Spears, Christina Aguilera, Jessica Simpson, Beyonce og Hilary Duff m.fl.

Twerk/Twerking/Shake

Her alt focus på at give den gas og isoler dele af numsen, det er super sjovt og frækt. ALLE Unge, voksne kan være med, du vil lære en masse fede bevægelser med din krop og få et selvtillids boost Dansen stammer oprindelig fra Vestafrika og har eksisteret i flere generationer, Twerk blev kendt da den ramte hiphop scene i USA i begyndelsen af 1990’erne

Kom i gang nu

....

Dansestilarter : Hip Hop, Girl Style, Contemporary, Jazz Ballet, Disco, Mavedans, MGP dans, Børnedans - Ramasjang & Disney Sjov